Excursies en activiteiten Zanzibar

ZANZIBAR: WITTE ZANDSTRANDEN, KORAALRIFFEN EN MEER…

Excursies en activiteiten op Zanzibar zijn er meer dan voldoende.

ENKELE WETENSWAARDIGHEDEN OVER DE ZANZIBAR ARCHIPEL

  • Zanzibar maakt deel uit van de republiek Tanzania, ontstaan in de jaren '60 uit twee Britse kolonies, Tanganyika en Zanzibar. Zanzibar heeft een grote mate van zelfbestuur en kiest zijn eigen president. De president van Zanzibar is tevens vicepresident van Tanzania.
  • De Zanzibar eilanden liggen op 25-50 km ten oosten van de kust van Tanzania in de Indische Oceaan, ter hoogte van Dar Es Salaam.
  • De Zanzibar eilanden; Zanzibar (Unguja), Pemba en Mafia worden ook wel ''Eilanden van het Kruid'' genoemd, wegens de grootschalige productie van kruidnagels, nootmuskaat, kaneel en andere kruiden - alleen al Pemba  zijn meer dan 3 miljoen kruidnagelbomen.
  • Door de eeuwen heen hebben verschillende culturen hun invloed gehad op Zanzibar en ervoor gezorgd dat Zanzibar geworden is tot wat het nu is. Sumeriërs, Assyriërs, Egyptenaren, Phonecians, Indiërs, Chinezen, Perzen, Portugezen, Arabieren, Nederlanders en Britten hebben zich hier ooit gevestigd en de lokale cultuur beïnvloed.
  • Stone Town; de hoofdstad van Zanzibar is Stone Town, een sfeervol en bruisend stadje met veel historische betekenis. Het onder Arabische invloeden geïnspireerde oude centrum is zeer de moeite waard om een of meerdere dagen in door te brengen.

Zanzibar-kaart
Zanzibar--strand-en-palmen

EXCURSIES & ACTIVITEITEN.

Zanzibar biedt een scala aan interessante mogelijkheden, voor “elk wat wils”.  We hebben een aantal excursies en activiteiten uitgezocht waarvan wij denken dat ze een goed beeld geven van wat ZANZIBAR allemaal te bieden heeft. Alle excursies & activiteiten worden uitgevoerd door betrouwbare, goed opgeleide, lokale tour operators en gidsen. De prijzen hiervan zijn afhankelijk van het aantal personen en van de plek van uw accommodatie en variëren van ca. € 15,- tot ca. € 45,- per persoon

Kruidenexcursie - Spice tour

Tijdens de slavernij bracht de Sultan van Oman diverse specerijen zoals kruidnagels, nootmuskaat, kaneel, peper, vanille, gember en vele andere kruiden naar Zanzibar. Sinds de afschaffing van de slavenhandel  werd de productie van deze specerijen, koffie, thee en diverse vruchten een belangrijke inkomstenbron van dit exotische eiland. De spice tour gaat o.a. langs het huis van Dr. Livingstone en de ruïnes bij het Maruhubi Paleis. Het hoofddoel is het Kizimbani gebied waar vele specerijen groeien. Hier krijgen deelnemers een rondleiding en uitleg, zie en proef je vele tropische vruchten zoals ‘jack fruits’, ‘bread fruits’, ‘karambola’, ananas, lychees en meer. Tijdens de spice tour wordt duidelijk waarom Zanzibar ook wel het kruideneiland wordt genoemd!

Zanzibar-spicetour
Prison_island_zanzibar

Snorkelexcursies

Het heldere blauwe water van de Indische Oceaan maken van Zanzibar een perfecte locatie om te snorkelen en om uit te rusten na een indrukwekkende safari of zware bergbeklimming. Het mooist is om met een boot naar de riffen te varen waar je prima kunt snorkelen. Vanuit alle accommodaties op Zanzibar kun je prachtige snorkeltrips maken. Tip! Als je van plan bent om te gaan snorkelen, neem dan je eigen snorkeluitrusting mee.

Zwemmen & snorkelen tussen dolfijnen

Dolfijnen worden vaak in de zee rondom Zanzibar gespot, maar in de buurt van het zuidwesten van Zanzibar maak je de grootste kans om dolfijnen tegen te komen en om met ze te kunnen zwemmen. De beste tijdstippen voor “ontmoetingen” met een dolfijn zijn tijdens de eb en vloed periodes. Op diverse plaatsen worden excursies aangeboden waarbij je met een traditionele zeilboot naar de beste plekken wordt gebracht om met de dolfijnen te kunnen zwemmen. Tip! Heb je een eigen snorkeluitrusting neem deze dan mee.

Zanzibar-dolfijnen
Zanzibar-Stone-Town-Slaven-monument

Stone Town

Stone Town is gemaakt van het koraalsteen van Zanzibar. Tijdens een rondleiding door deze historische ‘Arabische’ stad met zijn smalle steegjes en kronkelende straatjes maak je een reis in het verleden. Ooit was dit het centrum van de slavenhandel en nu een bruisend en sfeervol toeristische trekpleister, waar de geur van diverse kruiden je neus doet prikkelen. Tijdens uw verblijf op ZANZIBAR verzorgd ZANZIBAR ACCOMMODATIONS een gratis rondleiding door de oude stad Stone Town. De twee uur durende begeleide City tour brengt je terug in de tijd en al wandelend ontdek je de authentieke Arabische gebouwen en kleurrijke straatjes. Geniet en fotografeer!

Jozani Nationaal Park & red colobus apen

Op 35 km ten zuidoosten van Stone Town ligt een oerbos van 1000 hectare groot, dat het leefgebied is van de bijzondere ‘red colobus’ apen. Het is een van de zeldzaamste apen en bedreigde diersoorten op onze planeet. In dit tropische woud leven er nog zo’n 3500 en als je geluk hebt, dan kun je ze van heel dichtbij zien en zelfs aaien. In dit woud komen ook nog andere apen zoals de blue Sykes monkey, luipaarden en antilopen voor.

zanzibar-jozani-forest-red-colobus-aap
ZANZIBAR

Nungwi beach

Nungwi beach heeft prachtige witte zandstranden en een azuurblauwe zee waar je heerlijk kunt zwemmen en snorkelen. Ook bevindt zich hier een schilpaddenpark met reuzenschilpadden dat een bezoek zeker de moeite waard is.

Prison eiland & reuzenschildpadden

De gevangenis op het eiland was nooit in gebruik als een gevangenis, maar als een quarantaine station. Prison Island is vooral bekend van de enorme schildpadden. Deze schildpadden waren een cadeau van de Seychellen en zijn voor hun bescherming naar dit eiland gebracht. Op het eiland is een aardig strandje waar je kan relaxen en vlakbij het eiland zijn een paar leuke plekken om te snorkelen, waar je met een kleine motorboot naar toe wordt gebracht. De trip is inclusief boot trip, snorkel spullen, frisdrank, fruit of snacks en toegang tot Prison Island en duurt ca. 3 uur.

Zanzibar-Prison-island-reuzenschildpadden
zanzibar-safari-blue_

Blue Safari

Deze (zeil)dag excursie start in Fumba en neemt je mee naar de zuidkust van Zanzibar. Er wordt gezeild met een originele ‘dhow’ en er gaan snorkelspullen mee, want we komen bij prachtige koraal riffen, waar ook regelmatig dolfijnen worden gespot. Na een vislunch en relaxen op een magnifiek zandstrand, bezoeken we mysterieuze mangrove woud en een unieke Baobab boom.

Dhow  Sunset  Cruise

Stap in een originele dhow (Tanzaniaanse zeilboot) en zeil mee genietend van de prachtige Afrikaanse kleuren en romantiek van de ondergaande zon.

Zanzibar-traditionele-zeilboot